MENU
Головна » 2017 » Октябрь » 11 » 11 жовтня відзначали День захисника України
10:39
11 жовтня відзначали День захисника України

 Я хочу сказати простими словами, Про те, що турбує мене вечорами, Про те , як в думках я малюю картину, Якою я бачу свою Україну! В моїй Україні ніхто не стріляє, Ніхто не калічить, ніхто не вбиває! В моїй Україні ніхто не воює! Своє і чуже життя кожен цінує! В моєї країни чудові сусіди, Запрошують в гості і я до них їду. Сусіди і самі в нас часто бувають. Не брешуть, не крадуть, ніде не блукають! В моїй Україні є чесная влада, Про неї в народі складають балади. Працює й працює, з ранку до ночі, Щоб людям відкрито дивитись у очі. В моїй Україні не плюють на підлогу, Отримують і надають допомогу, І молодь моя не п'є і не курить, Займається спортом, співати так любить! В моїй Україні чемні дівчата! А хлопці вміють їх щиро кохати! Навчаються жити, читають книжки, І горді від того наші батьки! В моїй Україні немає кордонів! І море, і сонце, Дніпро, терикони, Карпати зимою в засніжених шапках,- Моя Україна! Люблю її! Крапка!


Такими словами Ігора Білича розпочала святковий захід до Дня Захисника України вчитель історії Кухарчук Світлана Олександрівна, яка розповіла про свято Покрови  Пресвятої  Богородиці на яке щорічно відзначається День українського козацтва . Козацтву належить особливе місце в історії України та в історичній пам'яті українського народу. Саме козацтво було тією силою, яка активно впливала на історію України XVII – XVIII ст. Українці у всі часи та понад усе цінували свою свободу. І значною мірою через це воювати нам доводилось багато і часто. Доводиться і нині. Захищати себе від нападників і не допустити завоювання території. Хто б міг подумати, що брати до рук зброю українцям доведеться й у третьому тисячолітті.

Україно! Ти - моя молитва!

Ти моя розлука вікова.

Гримотить над світом люта битва

За твоє життя, твої права.

 

Україно – ти для мене диво!

І нехай пливе за роком рік,

Буду, ненько, горда і вродлива,

З тебе дивуватися повік.

Чорне море – наше море,

Наші і Карпати,

Гей, яка ж ти, Україно,

Пишна та багата!

 

Лети вітер з полонини

Та понад степами,

Рознеси ти нашу славу

Широко світами

В дусі цього вірша проходив захід «Козацькому роду – нема переводу» де вкотре учні нашої школи у формі пісень під керівництвом Клевець Лілі Володимирівни  згадали про силу і звитягу, бойовий дух і козацьке багатство, мудрість і розум, мужність і щедрість, творчість та гумор нашого талановитого народу. Учні 6 класу під керівництвом Філіпчук Лариси Василівни продемонстрували козацький танок, в який вклали весь запал і козацький дух. 

(Детально фото)

Категорія: Шкільні новини | Переглядів: 543 | Додав: Zahar2008 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Хостинг від uCoz