MENU
Головна » 2011 » Апрель » 11 » 12 квітня - всесвітній День авіації та космонавтики
22:06
12 квітня - всесвітній День авіації та космонавтики
12 квітня весь світ відзначає День авіації та космонавтики (Space Probe Day). Це особливий день - день тріумфу науки і всіх тих, хто сьогодні трудиться в космічній галузі.

12 квітня 1961 громадянин СРСР майор Ю. А. Гагарін на космічному кораблі «Восток» вперше в світі здійснив орбітальний обліт Землі , відкривши епоху пілотованих космічних польотів.

Політ, що тривав всього 108 хвилин, став потужним проривом в освоєнні космосу. І сьогодні ми бачимо вражаючі успіхи космічної техніки - навколо Землі обертаються десятки тисяч супутників, космічні апарати здійснили посадку на Місяць і Венеру, привізши звідти зразки грунту.

Згодом на Марс і Венеру опускалися автоматичні зонди, декілька космічних апаратів покинули межі Сонячної Системи і несуть на собі послання Позаземним Цивілізаціям.

А 4 жовтня 1957 року на навколоземну орбіту був виведений перший в світі штучний супутник Землі. На честь цієї події щорічно проводиться Всесвітній тиждень космосу .

Як відомо, перш ніж у космічний корабель сіла людина, в політ були відправлені чотириногі друзі. У серпні 1960 року радянський космічний корабель «Восток» з собаками Бєлкою і Стрєлкою на борту здійснив добовий політ з поверненням на Землю.

Перший в історії космонавтики міжнародний політ відбувся 15 липня 1975 року - першопрохідники були радянський корабель «Союз-19» і американський корабель «Аполлон».


Категорія: Цей день... | Переглядів: 810 | Додав: Zahar2008 | Теги: день авіації та космонавтики, День космонавтики | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Хостинг від uCoz